26 Ağustos 2012 Pazar

Beşamel Soslu Tavuk

Görüntüsü konusunda bi şey diyemiycem ama lezzeti enfessss olan beşamel soslu tavuğum...Etrafımdaki herkes de lezzet konusunda hemfikir :)


Yapımı da çok basit. Malzemeleri büyük boy yuvarlak borcam için yazayım, artık kullanacağınız kaba göre uyarlamak size kalmış...
Malzemeler:
  • 800 gr. kuşbaşı tavuk
  • 4 orta boy patates
Beşamel sos için: 

  • 2 kaşık margarin
  • tuz, yağ, un
  • 700ml süt

Üzeri için:

  • kaşar


Öncelikle kuşbaşı doğranmış tavuklar bi tencerede suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Diğer tarafta küp küp doğranmış patatesler kızartılır. En diğer tarafta ise beşamel sos( başka bir tencerede 2 kaşık margarin, 2,5 kaşık unla hafif kavrulur. Ardından sıvı yağ eklenerek kavrulmaya devam edilir. Devamlı karıştırılarak süt eklenir. Muhallebi kıvamına gelince de bir miktar tuz eklenir) hazırlanır. Sonra tepsiye tavuk ve patatesler konulup, üstüne de beşamel sos dökülür. En üstüne de kaşar serpilip fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Hadi afiyet olsun.. Ayrıca şimdiden bi şey değil :))

6 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerden biri.Ellerine sağlık,çok güzel gözüküyor.Beşamelin girdiği her yemek şahane oluyor.Ben bazen peyniri direkt beşamelin içine döküyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten foto güzel görünüyor mu? Ben de lezzetine uygun bi fotoğraf olmadığını düşünmüştüm :)) Bence de beşamelli her yemek mükemmel, beşamelli makarna, tavuk, ıspanak :))

      Sil
  2. Yorumlarından Kelime Doğrulamayı kaldırırsan yorum yazanlar için daha rahat olur:)Bu sana yorum kaybettirebilir,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fark etmemiştim kelime doğrulama olduğunu. Ayarlardan düzenledim şimdi. Herhalde kalktı :))Teşekkürler

      Sil
  3. Senden öğrendiğim, o günden beri de sürekli yaptığım ve arkadaşlarıma da öğrettiğim, lezzetli bir tarif. Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım arkadaşım...Afiyetler olsun

      Sil

İşte ben...

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Benden merhaba.. 30 yaşlarında okumayı, gezmeyi, eğlenmeyi seven bir öğretmenim. Bir de 3,5 yaşında hayatımın Öykü'süne sahibim. Blogumda güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...