Yapımı da çok basit. Malzemeleri büyük boy yuvarlak borcam için yazayım, artık kullanacağınız kaba göre uyarlamak size kalmış...
Malzemeler:
- 800 gr. kuşbaşı tavuk
- 4 orta boy patates
Beşamel sos için:
- 2 kaşık margarin
- tuz, yağ, un
- 700ml süt
Üzeri için:
- kaşar
Öncelikle kuşbaşı doğranmış tavuklar bi tencerede suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Diğer tarafta küp küp doğranmış patatesler kızartılır. En diğer tarafta ise beşamel sos( başka bir tencerede 2 kaşık margarin, 2,5 kaşık unla hafif kavrulur. Ardından sıvı yağ eklenerek kavrulmaya devam edilir. Devamlı karıştırılarak süt eklenir. Muhallebi kıvamına gelince de bir miktar tuz eklenir) hazırlanır. Sonra tepsiye tavuk ve patatesler konulup, üstüne de beşamel sos dökülür. En üstüne de kaşar serpilip fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Hadi afiyet olsun.. Ayrıca şimdiden bi şey değil :))
En sevdiğim yemeklerden biri.Ellerine sağlık,çok güzel gözüküyor.Beşamelin girdiği her yemek şahane oluyor.Ben bazen peyniri direkt beşamelin içine döküyorum.
YanıtlaSilGerçekten foto güzel görünüyor mu? Ben de lezzetine uygun bi fotoğraf olmadığını düşünmüştüm :)) Bence de beşamelli her yemek mükemmel, beşamelli makarna, tavuk, ıspanak :))
SilYorumlarından Kelime Doğrulamayı kaldırırsan yorum yazanlar için daha rahat olur:)Bu sana yorum kaybettirebilir,sevgiler:)
YanıtlaSilHiç fark etmemiştim kelime doğrulama olduğunu. Ayarlardan düzenledim şimdi. Herhalde kalktı :))Teşekkürler
SilSenden öğrendiğim, o günden beri de sürekli yaptığım ve arkadaşlarıma da öğrettiğim, lezzetli bir tarif. Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSağol canım arkadaşım...Afiyetler olsun
Sil