10 Ekim 2012 Çarşamba

Kış Bahçesi - Kristin Hannah


Sevgili amphitrite ile kitaplaşmıştık bi süre önce, bu kitap da kendisinin okumak istediği kitaplar listesindeydi. Ben de ona hediye alırken bi tane de kendime alayım demiştim... Önce internette araştırdım ve okuduğum yorumlar sonucunda biraz basit bir kitap olduğuna karar verdim okumadan... Aslında o kadar basit bir kitap olmamasına rağmen çok çok da etkileyici. Hele ki son 100 sayfası. Okurken bi yandan ağladım, bi yandan kendimi kitaptaki kahramanın yerine koydum, sonra daha da çok ağladım... Kesinlikle okunmasını tavsiye edeceğim kitaplardan biri. Hele de bir anneyseniz...


Kitapta Nina ve Meredith isminde iki baş karakterimiz var, ve onlara sevgisini hiç göstermeyen, çocuklarının yüzüne bile bakmayan Anya isminde bir anneleri, bir de annelerinin sevgi eksikliğini gidermek istercesine çocuklarına bağlı babaları. 
Nina ve Meredith yetişkin olduklarında, babaları ölüm döşeğindeyken onlardan bir söz alıyor. Her ne olursa olsun, annenize masalın devamını anlattırın ve mutlaka dinleyin bu masalı.(Annelerinin çocukluklarından beri kızlarına anlattığı ve sonunu bir türlü getirmediği bir masal) İlk başta Meredith pek hevesli olmasa da annesine yakınlaşmaya, Nina'nın baskıları sonucu annesi masalı anlatmaya başlıyor, her gece parça parça. Ve masal sonlandığında....... İşte bu kısmı söylemek istemiyorum, ama beğeneceğinize eminim. 

Kitap genel olarak beni çok etkiledi ama en çok etkileyen yerlerden biri şöyle ki :
Nina dünyanın her yerinden, özellikle savaşlarda, felaketlerde çektiği fotoğraflarla ünlü bir fotoğrafçı. Kaçak avcılarla ilgili bir araştırmasında bir gorilin parçalandığını görüyor. Ve kitapta şöyle anlatılıyor... Kaçak avcılar sadece kafayı, elleri ve ayakları isterlerdi. Para eden parçaları... Dünyada bir gorilin elinin zengin bir hıyarın kütüphanesinde kül tablası olarak kullanıldığı yerler vardı.......... 
Bu cümleden sonra ben yorum yapmamalıyım herhalde...

Yine kitaptan güzel bir sözle yazımı bitireyim.
Hayat ve aşk her an bitebilir. Bunlara sahip olduğun zaman, bütün gücünle tutunmalı ve her anın tadını çıkarmalısın.


10 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor, böyle kitap paylaşımları çok hoşuma gidiyor, direkt kitabın arka kapağını okuyarak karar vermektense, okuyan kişilerin yorumları ve arka kapak daha iyi oluyor. Son cümlen çok hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, ben de başkalarının yorumlarına göre belirliyorum rotamı. Okumanı kesinlikle tavsiye ederim.Evet son cümle tam bize göre.Aşklarla dolu bir hayat...

      Sil
  2. Çok merak ediyordum bu kitabı,bu şekilde anlatman çok iyi oldu:)Sonunu da söyleseydin tam süper olacaktı,almama gerek kalmayacaktı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacım, şaka mı söylüyorsun ciddi mi anlamadım :) Sen al ve oku kitabı en kısa zamanda. Çok memnun kalacağına eminim. Bu arada ben çok da bilgi vermedim ki kitap hakkında :))

      Sil
    2. Şaka yaptım canım,bu ara nedense çok üşeniyorum.Bilinçli Bebek'i okuyorum hala bitmedi;ama bu kitabı görmüştüm gerçekten çok merak ediyorum:)

      Sil
    3. Okumaya bi başla bak sen, beni dinle!...

      Sil
  3. tşkler canım önerin için bende okuyacağım inş cok severim kitap okumayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman okuduktan sonra da buraya yorumlarını bekliyorum...

      Sil
  4. ve ben şuan o son 100 sayfadayım:(((

    heyecenla sonunu bekliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap bitince yanında olmak istiyorum :))

      Sil

İşte ben...

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Benden merhaba.. 30 yaşlarında okumayı, gezmeyi, eğlenmeyi seven bir öğretmenim. Bir de 3,5 yaşında hayatımın Öykü'süne sahibim. Blogumda güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...