10 Aralık 2013 Salı

İstanbul Efendisi

Bu senenin ilk oyununa sonunda gidebildik ablam ve kardeşimle. Ümraniye Sahnesi'ndeki İstanbul Efendisi isimli oyunu seçtik Şehir Tiyatroları'ndan... Geçen hafta okuldan arkadaşım gitmişti bu oyuna ve çok beğendiğini söylemişti. Bakalım zevklerimiz aynı mı diye düşündük ve oyunun sonunda gördük ki gerçekten zevklerimiz aynıymış. 

Biraz gülmek, bolca eğlenmek, oyuncuların canlı canlı söyledikleri şarkılar ve çaldıkları çalgılar sebebiyle kulak pasını sildirmek isteyen herkesin oyuna gitmesini kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Kendisine damat adayı beğenen, cinlere perilere bel bağlamış zamanın İstanbul Efendisi olan Savleti Efendinin, kızı dışarı çıktığı zamanlarda gördüğü bir başkasına sevdalanmıştır. Adını bile bilmediği bu gence mendilini atan küçük hanım, mendilden anlam çıkaramayan gencin yardım istediği Çengi Afet ile tanışır.
Saraylara, zengin efendilere kız veren Çengi Afet İstanbul Efendisine bir oyun oynamaya karar verir. Böylece efendi, babasının isteği üzerine yıldızları, burçları öğrenmeye çalışan aklı kıt, saf oğul İrfan ın kardeşi küçük hanımın burcunu yanlış bağladığı için kızan cinler küçük hanımı önce kaçırıp sonra çarptığına inandırılır ve tesadüf bu ya kızın halinin tek çözümü kızının sevdiği delikanlı olur; ama bu arada olan olaylar, ayrıntılar da izleyiciye keyifli dakikalar yaşatır.


4 yorum:

  1. Ben de izlemiştim bu oyunu hatta 2 kez gitmiştik eşimle uzun zamandır sahneleniyor.Biz gittiğimizde daha çocuklar doğmamıştı şimdi 4,5 yaşındalar.O zamanlar bolca giderdik tiyatroya ama ikizlerden sonra hiç gidemedim ve inanılmaz özledim tiyatro izlemeyi.

    YanıtlaSil
  2. Ben de takipteyim artık oyunu, bir daha yakınlarıma geldiğinde öğrencilerimi götüreyim diyorum... İkizleri arada bırakacak kimse yok mu? Bir tiyatro arası versen :))

    YanıtlaSil
  3. Var aslında ama ne biliyim işte ben pek bırakmıyorum.Benimkiler biraz canavar yoruyorlar ancak alışveriş ve sağlık nedenleriyle bırakıyorum.Artık anaokuluna başladılar alıp başımı gidicem tiyatro sinema Allah ne verdiyse artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar okuldayken biraz rahatla o zaman. İyi seyirler şimdiden...

      Sil

İşte ben...

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Benden merhaba.. 30 yaşlarında okumayı, gezmeyi, eğlenmeyi seven bir öğretmenim. Bir de 3,5 yaşında hayatımın Öykü'süne sahibim. Blogumda güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...