18 Nisan 2013 Perşembe

Kızımla Eminönü-Taksim

Geçen hafta teyzem hastaneye yatmıştı ameliyat olmak için (gerçi ameliyatı ertelendi ama) , biz de kızımla ve ablamla teyzemi ziyarete gittik Taksim'e. Hastane çıkışında da Eminönü'ne kadar yürüyüp bir balık ekmek yiyelim, bir de deniz havası alalım dedik, düştük yollara.

Önce İstiklal'de yürüdük


Sonra Karaköy'den geçip, Galata Kulesi'ne bir bakış attık. Bu arada Kule'nin tarihi konusunda kızçeye küçük bir bilgilendirme yapmayı da ihmal etmedim tabi :)


Galata Köprüsü'nden geçerken verdik sırtımızı Eminönü'ne...

Son durak... Balıklarımızı yedikten sonra bu pozu da vererek veda ettik Eminönü'ne... 

Eminönü'nden Üsküdar'a geçtik vapurla... Tam vapurdan indik, duraklara yürüyoruz bir bey Öykü'yü çok sevdi ve hemen çıkardı cebinden şeker uzattı, bizimki aldı almasına da adam gidince ben elinden alıp "annecim kusura bakma yediremem başkasının verdiği şeyi sana, aslında almamalıydın , bir daha alma tamam mı ?" dedim, ben öyle dememişim sanki Öykü hanım attı kendini yerlere, ben de sabırlıca susmasını bekledim yanıbaşında, tabi bu arada gelenler geçenler bakıyor halimize. Neyse bu durum tınnn, yani sorun değil de Öykü'nün ağladığını gören simitçinin "Sen neden ağlıyorsun bakayım, aç mısın?" lafına sadece " hee aç , doyuramadım çocuğu" kadar az bir cevap vermiş olmam hala şaşırtıyor beni :)

6 yorum:

  1. :):):) öncelikle geçmiş olsun. öykünün o kadar yolu sıkılmadan sizle gezmiş olmasına bravo maşallah. yaptığınızda çok haklısnız veren kişi iyi niyetli bile olsa istanbulda bu devirde insana güvenmek zor. simitçiye ise güldüm herkesin herşeyi söyleme hakkını kendinde bulması çocuğum olduktan sonra artık beni şaşırtmıyor :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım... Sıkıldı biraz ama tutturmadı illa kucağına al anne diye, ben de ona şaşırdım :) Simitçiyi düşünüp düşünüp ben de gülüyorum artık :) Bizden de sevgiler...

      Sil
  2. Maşallah valla öyküye :)) bizimki çok tembel iki adım sonra annee cucak diyo:)) Azime o galatlardan aşağıya inen ne güzel dükkanlar var di mi? Oh ne güzel bi gezi olmuş. Ayaklarınıza sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dükkanlar güzel de bi de onlara bakamadık canım, yanımda Öykü olunca pertim çıktı :)

      Sil
  3. Ne güzel bir gezi olmuş canım.Teyzene de geçmiş olsun bu arada...
    Şeker veren bey ve simitçiyle muhabbetinize çok güldüm, haklısın :) Malesef artık herkese güvenmemeyi öğretmek zorundayız çocuklarımıza...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem güvenmiyoruz herkese , hem de verdiği şey nedir, ne değildir, temiz midir pis midir belli değil ...

      Sil

İşte ben...

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Benden merhaba.. 30 yaşlarında okumayı, gezmeyi, eğlenmeyi seven bir öğretmenim. Bir de 3,5 yaşında hayatımın Öykü'süne sahibim. Blogumda güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...