6 Kasım 2012 Salı

Yeni bir kitap...

Kendime kitap alırken artık kızımı es geçemiyorum. En son hepsiburada alışverişimde ekledim bu kitabı da sepetime. Tübitak'ın "Çiftlikteki 1001 Şeyi Bulun" kitabı... Tabi kargo babamıza teslim edildiği için açmış paketi ve kitabı almış eline bak ben kızıma ne aldım diye hediyeme sahip çıkmış ya olsun artık :))



Kitapta çeşitli çiftlikleri gösteren resimler var. Ve her resmin kenarında da bu resimde bulunması gereken küçük resimler ve adetleri yer alıyor. Örneğin 9 inek, 3 ördek gibi... Öykücüğüm için 9 bi şey ifade etmediğinden ben başka da var hadi onu da bul diye onu yönlendiriyorum, her bulduğumuzda da 1-2-3 diye sayıyoruz. Çok eğleniyoruz bu kitapla. Arada da baba-kız yarışıyorlar, ve Öykü bir çok şeyi babasından önce buluyor kahkahalarla...


7 yorum:

  1. benim de listemde var bu kitaptan:)) bizimki de sayamıyo ama kendince çözüm bulmuş akşam 7 tane falan bonibon verdim buna, sayıyo bitaneyi kenara çekiyo biiirr, eli havada ikiiii, ikinciyi kenara çekiyo üççç, eli havada dörttt... sonra son bonibonu çekmeden aytııı, yediii, şekizzz, dokuşşş ve son bonibonu çekerken de onnn:))anlatabildim mi bilmiyorum ama henüz sayılarla nesneleri eşleşttiremiyor. ona kadar saymayı biliyo diye her şey on tane:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bazen düzgün sayıyoruz, bazen bir, iki, dört, altı, altmış diye gidiyoruz :)) Tübitak'ın aldığım ilk kitabı.. Çok beğendik.. Kitap fuarına gittiğimde de bakıcam başkalarına :))

      Sil
  2. Çok şirinmiş,özeniyorum valla size,ne güzel kitaplar buluyorsunuz.Güle güle,saya saya okusun Öykücük:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım, bizim çocuklarımız çok şanslı. Herşey daha bol onlar için, bazen seçim yapamıyorum bile... Anne babalar daha bilinçli.
      Umarım evlatlarımız kitapların değerini bilen bireyler olurlar...

      Sil
    2. İnşallah,gerçekten çok şanslılar:)

      Sil
  3. Gerçekten bu yeni nesil çok şanslı, böyle araştıran, bulan (ve hediyeleri sahiplenilen:p) anneleri var:) Küçük hanım hem eğlensin, hem öğrensin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım, ciddi ciddi sahiplenildi hediyem. Hala sorsan Öykü'ye bu kitabı sana kim aldı diye, babam der :))

      Sil

İşte ben...

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Benden merhaba.. 30 yaşlarında okumayı, gezmeyi, eğlenmeyi seven bir öğretmenim. Bir de 3,5 yaşında hayatımın Öykü'süne sahibim. Blogumda güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...