Kış günlerinde annemin mis gibi yaptığı top top çorbamız. Hamileyken tek aş erdiğim yemek. Aslına bakarsanız, en sevdiğim yemek değil ama sıcak sıcak üstünde sarımsaklı yoğurtla bu çorbayı içmek de enfes... Ananem hasta çorbası dermiş buna. Annem bu akşam yaparken anlatıyor, "biz hasta olduğumuzda annem bu çorbadan yapardı, üstüne bol sarımsaklı yoğurt dökerek içirirdi, sonra da yorganın altına girip terlerdik, kalktığımızda iyileşmiş olurduk. " diye. Böyle tedavi yöntemlerine bayılıyorum, mümkün olduğu kadar kendim ve eşim ilaç kullanmıyoruz. Hele Öykü için en son çare ilaçlar...
Gelelim çorbamızın yapımına, normal un çorbası gibi değil, çünkü un kavurması yok...
Malzemeler:
1 yumurta
5 çorba kaşığı un (Annem normalde göz kararı yapar bu işi ama, bugün benim için ölçtü :))
Su, tuz, yoğurt, sarımsak
Yapılışı:
Un ve yumurta bir kaba konur ve parmak uçlarıyla ovuşturularak resimdeki gibi ufalanır.
Sonra kaynamaya yakın olan suya yavaş yavaş ilave edilir. Bu arada devamlı karıştırılır. Kaynayınca altı kısılır ve 5 dk. daha karıştırılarak pişirilir, en son aşama tuzu ilave edilir. Sıcak çorbamız tabağa alınır üstüne de sarımsaklı yoğurt.
Afiyet olsun.... Tepsim de yaz tatilinde günübirlik gittiğim Cide'den hatıra...Belirtmeden geçmiyim :))
Çok değişikmiş,ilk defa gördüm,hem de çok kolay,ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilSağol canım...Belki de bizim yöreye aittir, ya da anane uydurması :II
SilGerçekten farklı bir çorbaymış, özellikle sonradan yoğurt dökülmesi değişik ve denenesi geldi:)
YanıtlaSilDenersen haber ver tatlım, bakalım beğenecek misin?
SilYeni lezzetlere hep açığımdır, deneyince haberin olur canım;)
SilTamamdır, beklemedeyim...
Sil