16 Temmuz 2013 Salı

Kahperengi - Hande Altaylı

Herhalde Haziran ayındaydı Migros'un %40 indirimi vardı kitaplarda. O zaman almıştım bu kitabı. İyi ki de almışım, ne de güzel yapmışım :)


Kitapta Narin, Şadiye ve Mehmet isimlerinde 3 tane kardeş var , çok yoksul bir ailenin çocukları. Babaları anneleriyle zoraki evlenmiş, devamlı içen , işsiz güçsüz biri. Dolayısıyla evde mutluluk, umut, aile adına hiç bir şey yok. 

Kitapta konular anlatılırken bir geçmişe dönülüyor, bir de günümüze. Dolayısıyla baş kahraman Narin'in hem çocukluğunda çektiği sıkıntılara, hem de şimdiki durumu arasında gidip geliyoruz. 

Bir de Narin'in Yaslıhan'dan kalma sevdiği biri var. FIRAT... 12 yaşından beri sevmeye devam ettiği ve bir türlü unutamadığı büyük aşkı. Yıllar sonra Fırat'la karşılaşıyor Narin ama en yakın arkadaşının kızkardeşinin sevgilisi olarak. Bu karşılaşmadan sonra da işler biraz sarpa sarıyor ... Kitabın sonundan bahsetmek istiyorum ama kendimi zor tutuyorum, okumak isteyenler için :)

Kesinlikle okunması gerekli bir kitap... Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar...

Bir de bu kitaptan uyarlanarak çekilmiş ve Kanal D'de yayınlanan Merhamet dizisi var. Ben kitabı okumadan diziyi izlememiştim ama okuduktan sonra muhakkak izlemeliyim dedim. Şansıma kitabı bitirdiğimin ertesi günü tekrarları yayınlanmaya başladı kanalda. Tabi kitapla dizi arasında farklılıklar var ama  yine de çok beğendim diziyi de. Başrol oyuncuları Özgü Namal, Burçin Terzioğlu gibi benim sevdiğim oyuncular da olunca yeme de yanında yat durumundayım :)

6 yorum:

  1. Çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyimdir :) Senden ve kızımdan da belli olduğu gibi...

      Sil
  2. ben hala kitabı okumayanlardanım ama yazını okuyunca artık zamanı geldi dedim. diziyi de kitabı bigün okucam heyecanı kaçmasın diye izlemedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de her zamanki gibi önce kitabı oku. Zevkini çıkar güzelce... Sonra bakarsın dizisine... Ana karakterlerde bile farklılıklar var çünkü...

      Sil
    2. dikkate alcam bu yorumunu:)

      Sil

İşte ben...

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
Benden merhaba.. 30 yaşlarında okumayı, gezmeyi, eğlenmeyi seven bir öğretmenim. Bir de 3,5 yaşında hayatımın Öykü'süne sahibim. Blogumda güzel vakit geçirmeniz dileğiyle...