Çok severek yediğim Arpa şehriye salatam. Gerçi fotoğraf istediğim gibi olmadı ama sahur vakti anca bu kadar oluyor :) Salatayı yapmak hem çok basit, hem de makarna türü severler için çok lezzetli...
Malzemeler :
1 paket Arpa Şehriye
Kırmızı Kapya Biber
Kornişon Turşu
Konserve Mısır
Dereotu
Tuz, yağ, limon
Arpa şehriye makarna gibi haşlandıktan sonra süzülür ve arada karıştırılarak soğumaya bırakılır. Haşlanırken içine biraz yağ damlatmak yapışmaması için iyi olur. Soğuduktan sonra geniş bir kaba alınıp içine yağ, limon, tuz, küçük doğranmış kırmızı biber, kornişon turşu, dereotu ve mısır ilave edilir. Sonra tabağa alınıp servisi yapılır. Afiyet bal şeker olsun...
Not: Bana göre en güzel lezzeti dereotu ve kornişon turşu veriyor, bol koymakta yarar var :)
ohh... içinde tavuk olmayan bir şehriyeli salata:))
YanıtlaSilİçinde tavuk olursa yoğurtlu olsun o zaman :)) Sen sevmiyor musun arkadaşım tavuğu?
YanıtlaSil